Energiecoöperatief Midwolde U.A. is de energiecoöperatie voor Midwolde en omgeving. Deze bestaat uit het volgende bestuur:

  • Percy Regensburg (secretaris),
  • Martijn Wiersema (penningmeester)
  • Anne Vogt (voorzitter).

Visie
Ons doel is om met z’n allen de regio duurzamer te maken met een eerlijke verdeling van lusten en lasten. Wij streven uiteindelijk naar het bereiken dan wel het bevorderen van een energieneutraal Midwolde en omgeving in de ruimste zin van het woord. Anders verwoord, willen we verduurzaming van de omgang met energie.

Missie
Het bereiken van een energieneutraal Midwolde doen we door kleine windmolens (15 meter) te plaatsen bij boerenbedrijven. De eerste molen is in juli 2018 geplaatst, maar daar kan een tweede bij! We bepalen zelf waar die komt te staan, zo houden we onze omgeving mooi. En het is goed voor het milieu. Op termijn hopen we een derde molen te kunnen realiseren.

Deze duurzame lokaal opgewekte energie wordt verkocht aan een lokaal energiebedrijf, Energie VanOns. Deze zorgt dat de energie weer terecht komt bij afnemers in de regio. Naast het opwekken van energie via een windmolen bestaat ook een zonnedak tot de mogelijkheden. Daarnaast houden we ons bezig met het stimuleren en realiseren van besparingen op het energieverbruik.

Voor vragen en/of deelname aan de energeicoöperatie kunt u ons e-mailen info@energiemidwolde.nl  of bellen met Anne Vogt via +31 (0) 6-208 09 550.