Het is zover! De tweede windmolen staat er, precies een jaar na de start van de eerste windmolen. We zijn daar als bestuur blij mee en trots op. Plannen voor een tweede windmolen hadden we vanaf het begin, maar het duurde even voor we  voldoende deelnemers hadden.

De eerste windmolen  heeft nu bijna een jaar gedraaid en naar volle tevredenheid. De opbrengst is tot nu toe ruim boven de verwachting. Goed voor het milieu, maar ook voor de financiën.

De stroom van de tweede windmolen gaan we ook nu weer aan Energie VanOns verkopen. We zijn met hen in zee gegaan, omdat ze de groenste energieleverancier van Nederland zijn. De samenwerking met hen is prima geweest het eerste jaar.

Veel van de deelnemers van de coöperatie zijn ook klant geworden bij Energie VanOns. Daar zijn we erg blij mee, omdat hiermee de coöperatieve energiebeweging wordt gesteund. Tevens is het goed voor het milieu. Daarnaast maakt Energie VanOns het de klanten in de postcoderoosregeling gemakkelijk door alle administratieve handelingen voor het grootste deel uit handen te nemen.

De officiële start van de tweede windmolen zal door Nienke Homan, gedeputeerde van de provincie Groningen, verricht worden. We willen alle leden/deelnemers van de coöperatie, de klanten van Energie VanOns, die de energiecoöperatie Midwolde steunen en  de zakelijke partners uitnodigen om daarbij aanwezig te zijn.

Het leek ons leuk om de windmolens een naam te geven, omdat er nu gesproken wordt over molen 1 en molen 2. Dat is niet altijd even duidelijk. Ideeën hiervoor kunnen uiterlijk op woensdag 28 augustus 2019  bij het bestuur aangedragen worden. De namen zullen op de opening van de tweede windmolen onthuld worden.  De twee personen die de leukste en origineelste namen bedenken krijgen een presentje.

 

Officiële opening:

Datum en tijd: donderdag 5 september 2019 om 19.30 uur

Locatie: de boerderij van de familie Dijkstra, Dijkstreek 3, 9822TA Niekerk

Categorieën: Algemeen