De windmolen die wij als coöperatie hebben aangeschaft wordt gemaakt door E.A.Z. Wind. Er is gekeken naar meerdere, buitenlandse, fabrikanten, maar de molen van E.A.Z. springt er positief uit wat betreft kwaliteit, garantie en de inpassing in het landschap.

De windmolen is van het model ‘E.A.Z.-Twaalf’ en speciaal ontworpen om maximale opbrengst te genereren tegen minimale kosten. Technische en financiële betrouwbaarheid van de windmolen staat voorop. Alle molens worden geleverd met garantie, onderhoud en monitoring. De molen wekt op onze locatie gemiddeld 29000 kWh per jaar op. Het is slechts 15 meter hoog en levert stroom voor gemiddeld 10 huishoudens. Door de kleur en het ontwerp, past het prima in het Groninger landschap. Veel mensen spreken dan ook over een knuffelmolen.

De ‘E.A.Z-Twaalf’ is door ingenieurs van E.A.Z. Wind ontwikkeld en wordt lokaal, in Hoogezand, geproduceerd. Het hout voor de bladen en het staartstuk is afkomstig van bomen uit gecontroleerde duurzame bossen in Nederland. Het product is et recht te noemen ‘lokaal en duurzaam’, hetgeen helemaal past in de visie van onze energiecoöperatie.